torstai 12. tammikuuta 2012

christmas & new year

Joulu ja uusvuos meni siis taalla hyvin! En oo vaa jaksanu kirjotella mitaa viime aikoin.. Mut joululoma alko torstain ja perjantain menin mettelle yoks, ja meil oli tosi hauskaa. Lauantain oli siis jouluaatto, mika ei kuiteskaa taal oo mitenkaa erityine paiva. Ku tulin kotii skypettelin perheen kaa suomeen ja sit leivottii kaikkee hyvaa ja koristeltii keksei! Tehtii sellasii tosi hyvii peanut butter ballsei ja suklaa keksei ja sugar cookies ja mini muffinssei. Meil oli taal siis hostaitin vanhemmat ja isoaiti viettaa jouluu. 

                                              meian kuusi

     sugar cookies

    suomi keksi

    koristelemas keksei


Joulupaiva oli siis sitten se isompi paiva jollon lahjat avattiin ja syotii jouluateria. Heti sitku herattii ni avattii lahjat ja sain aika paljon lahjoi! Sain mm. kahen paivan hopper passin disneyyn, koska ollaan menos sinne spring breakkina. Sit sain myos nike kamaa kuten hupparin, laukun, t-paidan ja spandexin:D Sit sain viiskyt dollarii hostaitin isoaitilt! Sain sit myos paljon pikku tavaraa mun sukas jotka oltii siis ripustettu takan reunalle jo jonki aikaa sit. Haha sain myos paljon reesiessei, ja sit sellasen reesie joulupukin!!:D Sit syotii aamupala ja sen jalkee vaa oleskeltii ja jossai vaihees alettii kokkaa ja syotiin sit joskus 4-5 aikaa. Joulu oli siis ihan hyva tallakin puolella maailmaa!

    hyi etta, tast kuvast nakee hyvin kuinka huonos kunnos mun iho on nykyaan kiitos american food!




Maanantaina lahettii korisharkkojen jalkee detroittiin!! Oltii yota hostaitin kummisedan luon joka asuu ehk jonku vartin paas detroitist. Matkal kuiteski pysahdyttii yhes kaupungis mis on sellane ulko mall ja ne kaikki kaupat on outlet myymaloit!! Meian ei ollu eka tarkotus menna sinne mut sit se kuiteski kuulosti liian houkuttelevalt ni mentii!;-) No meil ei ollu nii kauaa aikaa mut kerettii kaymaa kaikis parhais: nike, adidas, guess, american eagle, north face ja aeropostale! 

Tiistai aamun herattii aikasin ja syotii tosi hyva aamupala jonka hostaitin kummiseta oli tehny. Lahettii joskus 10 aikaa detroittiin, mut oli aika huono paiva. Tihkutti koko paivan ja oli aika sumust. No mentii yhteen sellasee tosi hienon rakennuksee ja mentii starbucksii!! Siel oli sen lisaks mm. hotelli, autokauppa,   ravintoloit ja muit kauppoi. Se rakennus oli siis ihan kanadan vieres! Nahtii kanada sielt mut en eka uskonu et se on kanada, koska en tienny et sen voi naha detroitist!! Siin ulkopuolel oli myos maailman kartta ja otettii kuva ku seisoin eka suomen paal ja sit michiganin paal.. no ainski luultii nii mut myohemmin huomattiinki et seisoin ruotsin paal.. jrocl


Sen jalkee mentii sellasee people mover joka on vahanku metro eli se liikkuu siel kaupungis mut vaa sellasel ylaraiteel. Mentii kahteen eri ravintolaa syomaa hodarit koska siel on kaks sellast kuuluisaa paikkaa ihan vierekkain ja nahtii ne yks paiva telkkaris man vs. food! Syotii siis niitten kuuluisat coney island hodarit ja molemmat oli kyl ihan sika hyvii!! Sen jalkee mentii takas people moverii ja mentii hockey townii!!! Se on sellane ravintol/baari mika on taynna red wings kamaa!! Tavattii siel erinin perheen kaa joka on siis naitten ystavaperhe. Istuttii siel joku tunti ja sit lahettii kavelee sinne hallille, koska oltii siis menos kattoo futis pelii, se oli siis joku bowl game! Central michigan pelas indianaa vastaan ja oli kyl ihan hyva peli vaik me havittiinki. Siel oli paljon ihmisii ja se halli oli lionsien koti halli ja ihan sika iso! Sen jalkee ajettii takas sinne mis oltii yota.

                       kanada taustalla

    hockey town!

                       pelista

Seuraavaan paivaan lahettii ajaa takas aikasemmin ku oli eka tarkotus koska kuulin et siin ihan vieres on sellane superhyper iso mall jos on jatti forever 21! No meil ei kuitskaa ollu hirveesti aikaa olla sile kosk meian piti olla kotoon ajois koska mul oli kampaaja ja hostaitil oli jooga. Mut se oli ihan siiika iso ja ollaan menos sinne jossai vaihees uusiks! Sain sit uudet hiukset ja aika lyhyet!


No sit uus vuos oli ehk vaha laim mut ihan jees! Mentii metten, troyn ja rossin kaa eka kfc (kentucky fried chicken!!) koska ei olla ikiin viel oltu siel vaik ain meian on pitany menna. No ei se sit ollu mitenkaa erityine normi kanaa... :D No sen jalkee ajettii cadillacii ja vuokrattii kauhuleffaa sellasest automaatist!? Sit mentii mettelle ja alettii kattoo niit mut se eka leffa alotettii ehk 5 kertaa alust eika ikiin paasty pidemmalle koska kukaa ei ikiin kattonu sita ku puhuttii vaa. No sit joskus 11 alettii kattoo sita new yorkin uuden vuoden showta! Ja 12 ne pudotti sen pallon mika oli vahan pettymys. Luulin et ne oikeesti pudottaa sen mut se vaa liuku alas.. No sit alettii kattoo sita leffaa mika oltii alotettu jo ainski 5 kertaa ja sit melkei jopa nahtii se! Sen jalkee kello oli jo jotai 3 ja kaikki oli aika vasyneit.. no sit me levattii vahan aikaa ja katottii viel toine leffa. Lopult mentii nukkuu josksu 7 aikaa. 


Koulu alko sit tiistain ja nyt meil alko tanaa final exams. No mul oli tanaa vaa zoology exam ja se oli kyl aika huvittavaa kuink paljon jotkut ressaa noist ja ite en lukenu siis yhtaa, mut ei siis tarvinukaa koska kysymykset oli tyylii: mika elain ryhma oli susta kiinnostavin ja miks :D No huomee on matikka joka tulee varmaa olee vaikein. Meil on muuten draamaski koe meian piti teha oma pikku naytelma ja meian ryhman naytelma tulee kusii aika pahasti :D no ainaski se on hauska! Liikas meil oli tanaa vika osa sita koetta eli 10min juoksu. Liikka on muuten ehk tyhmin aine taal koska joka paiva ennenku alotetaa tehaa joka vatsoi, punnerruksii tai juostaa 10min YMPARI SALII kuinka tylsaa. 


Mutta siis... kaikki menee taalla normisti, arki on arkee eika sita aina ees tajuu et on vaihtari, koska on jo nii tottunu kaikkee ja enkku tulee ihan luonnostaa. Haha no kyl siis kaikki muut huomaa et oon vaihtari ja naa kaikki on ihan hulluin aksentteihin ja ne ain on sillee et ne vaa rakastaa mun aksenttii :D Mut nyt on melkeinpa puolet ajasta mennyt ja aika nopeesti aika onki kulunu! En voi vaa kuvitella kuinka nopeesti kevat tulee menee koska on nii paljon kaikkee. 

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

sounds good! :D hahaa muistan kun juteltiin fbssä ennen uuttavuotta :-----D pidä kivvaa!

karoliina